Kalender 2017

14-15 oktober Hösten färger - Tyresta Nationalpark
Medlemmar i RSF-klubbar får rabatt på en workshop som Zoom Fotoresor arrangerar med Claes Grundsten som ledare. Under två dagar strövar vi runt med kamerorna i den vackert höstfärgade parken. Motiven finns i överflöd och Claes delar med sig av sin erfarenhet. På kvällen tittar vi på bilder och diskuterar teknik.
Läs mer här.
31 oktober
15 oktober
RSF Klubbtävling
Vi inbjuder samtliga fotoklubbar anslutna till RSF att deltaga i RSF Klubbtävling. Varje klubb deltar med 10 digitala bilder, färg eller svartvitt, från fem till tio fotografer. Fotograf kan endast delta för en klubb, med max två bilder. OBS - deadline ändrad från 15 till 31 oktober.
Läs mer här.
21 oktober Fotofestival i Eslöv
Eslövs Fotoklubb hälsar välkomna till Fotofestival på Medborgarhuset i Eslöv lördagen den 21 oktober.
Mer info kommer att finnas på Eslövs Fotoklubbs hemsida.
28 oktober Vernissage - Malmö International Exhibition of Photography 2017
Malmö International Photo Society - MIPS - inbjuder till vernissage med prisutdelning ed start kl 10.30, hos Scandinavian Photo, Östra Förstadsgatan 44 i Malmö. Det blir dessutom ytterligare två bildvisningar av hög kvalitet: Malmöfotografen Susnanne och den Skandinaviska fotogruppen Stella Polaris Photo Group.
Komplett program finns i Vernissageinbjudan.
31 oktober 2nd Nordic International Digital Circuit 2017
Nordiska Förbundet för Fotografi - NFFF - inbjuder till den andra Nordiska Circuiten med bedömning av bilderna i Sverige, Norge, Finland och Danmark.
Conditions of Entry.
10 november 12th FIAP Clubs World Cup
FIAP inbjuder samtliga klubbar i världen ("member of FIAP, or not") att delta i denna tävling för klubbar. Senast den 10 november ska bilderna vara uppladdade via internet. Varje klubb som vill delta ska skicka in exakt 20 bilder, dock max två bilder från samma fotograf. Bilderna ska vara 2400 pixlar ("for the larger side"). Deltagaravgiften är 50€ per klubb.

Utförlig information finns i FIAP:s inbjudan. Excel-formulär för att anmäla klubbens bilder finns här.
18 november Bli en bättre fotograf
Zoom Fotoresor arrangerar En inspirerande fotodag med prisbelönta fotografer på Bygget Konferens i Stockholm.
Läs mer här.
30 november Medlemsavgift till RSF för 2018 (600 kr för klubb och 200 kr för enskild medlem) ska vara inbetald senast den 30 november. Information om medlemsavgiften kommer att skickas ut till alla medlemmar under oktober. Men det går alldeles utmärkt att betala direkt till RSF:s Bankgirokonto 135-6856. Glöm inte att ange avsändare.
31 december RSF Arbetsstipendier
Ansökan om stipendium lämnas av klubbstyrelse och skall vara RSF tillhanda senast den 31 december. Det finns ett stipendium för seniorer och ett för ungdomar. Stipendiesumman är f.n. 5000 kr. Läs mer här.

Internationella salonger

FIAP Läs mer om aktuella FIAP-salonger direkt på FIAP:s infosida.
PSA Läs mer om aktuella PSA-salonger direkt på PSA:s infosida.
GPU Läs mer om aktuella GPU-salonger direkt på GPU:s infosida.