Årsboken
Omslagsfotograf:
Mats Grimfoot, FK Focus, Örebro

Dags att skicka bidrag till Årsbok 2016/2017

Dent 31 maj 10 juni ska bilder till Årsbok 2016/2017 vara RSF tillhanda. Årsboken kommer att innehålla ett urval av de premierade bilderna från Riksfotoutställningen 2016.

Men vi behöver även många bra bilder från våra klubbmedlemmar att välja bland. Det går bra med bilder i både svartvitt och färg. Vi föredrar digitala bilder men tar även emot pappersbilder.
Läs mer här.

RSFs 40:e årsbok går fortfarande att beställa

Årsbok 2015/2016 består av totalt 106 bilder - och ingen reklam. Läs mer om årsboken och publicerade fotografer. (Pdf-dokument 421 kB)

Det finns fortfarande kvar ett antal böcker att köpa för den som missat. Kostnaden är 160 kr. Postens avgifter tillkommer. Beställ årsboken via mail.

Sedan 1976 har 40 årsböcker framställts - en varje år. Böckerna speglar RSF-medlemmarnas fotografiska verksamhet under respektive år och är ett dokument för framtiden. Formatet 190x190 mm ger rättvisa åt bilderna och trycket har varit i svartvitt fram till 2005. Från Årsbok 2006 är ett stort antal sidor i färg och bilder som premierats vid RSFs utställningar och salonger finns också med. Allt arbete är ideellt, därav det låga priset.

Årsboken kan ges som en julklapp, tävlingspris och/eller en present till andra förtjänta inom klubben. Den kan användas till mycket och det är av många skäl viktigt att den sprids.

Årsboken är kanske den viktigaste dokumentationen av fotoklubbarnas verksamhet och bör naturligtvis finnas i alla klubbars bibliotek eller åtminstone nyttjas på något sätt. Målsättningen är att den skall innehålla så många bra bilder från så många klubbar som möjligt.

Observera! Alla klubbar som årligen beställer tre eller flera böcker behöver inte sända in någon ny beställning om de inte vill ändra antal eller adress. Hör vi inget från dessa klubbar före den 30 september, utgår vi från att samma antal böcker ska sändas till samma adress som förra året.