Årsboken

Omslagsfotograf:
??

10 juni 31 maj - dags att skicka bidrag till Årsbok 2017/2018

Den 10 juni 31 maj ska bilder till Årsbok 2017/2018 vara RSF tillhanda. Årsboken kommer att innehålla ett urval av de premierade bilderna från Riksfotoutställningen 2017.

Men vi behöver även många bra bilder från våra klubbmedlemmar att välja bland. Det går bra med bilder i både svartvitt och färg. Vi föredrar digitala bilder men kan även ta emot pappersbilder. (I år är det dock sista gången.)

Nytt får i år är att de digitala bilderna ska laddas upp på liknande sätt som till Riksfotoutställningen och FIAP:s Biennaler.

Läs mer här.

Tidigare årsböcker går fortfarande att beställa

Du kan komplettera din samling av årsböcker genom att beställa sådana som du saknar. Men skynda dig på - för äldre årgångar kan det finnas ett fåtal exemplar kvar av. De tidigaste är sedan länge redan slutsålda.

Läs mer om Årsbok 2016/2017.
Beställ äldre årsböcker från RSF.


Sedan 1976 har 41 årsböcker framställts - en varje år. Böckerna speglar RSF-medlemmarnas fotografiska verksamhet under respektive år och är ett dokument för framtiden. Formatet 190x190 mm ger rättvisa åt bilderna och trycket har varit i svartvitt fram till 2005. Från Årsbok 2006 är ett stort antal sidor i färg och bilder som premierats vid RSFs utställningar och salonger finns också med. Allt arbete är ideellt, därav det låga priset.

Årsboken kan ges som en julklapp, tävlingspris och/eller en present till andra förtjänta inom klubben. Den kan användas till mycket och det är av många skäl viktigt att den sprids.

Årsboken är kanske den viktigaste dokumentationen av fotoklubbarnas verksamhet och bör naturligtvis finnas i alla klubbars bibliotek eller åtminstone nyttjas på något sätt. Målsättningen är att den skall innehålla så många bra bilder från så många klubbar som möjligt.

Observera! Alla klubbar som årligen beställer tre eller flera böcker behöver inte sända in någon ny beställning om de inte vill ändra antal eller adress. Hör vi inget från dessa klubbar före den 30 september, utgår vi från att samma antal böcker ska sändas till samma adress som förra året.